Thuis sporten tijdens een pandemie


Den nuværende COVID-19-pandemi er en svær tid for os alle. Fitnesscentrene er lukkede, så du skal gå glip af det vigtigste udstyr såsom brystpressen og squat-stativet. Men vær sikker. Du kan nemt holde dig i form ved at træne derhjemme, hvor du har brug for lidt eller intet fitnessudstyr!

træning af hele kroppen

Fuldkropstræning er en go-to, hvis du mangler tid, ønsker at forbedre din generelle styrke eller bare holde/blive i form. Influencers, trænere og Youtubere som Pamela Reif og Jeremy Ethier har lagt træningsprogrammer for hele kroppen uden udstyr på YouTube. Da de er YouTube, er de naturligvis helt gratis at se. Alt du skal gøre er at motivere dig selv og komme i gang!

Pamela Reif

Jeremy EthierTip: Burpeen er en rigtig god øvelse, hvis du vil aktivere hele din krop og blive stærkere. Du vil hurtigt mærke, at din krops styrke stiger, selv efter et par dage. Burpees laves også af avancerede mennesker, fordi det er en god øvelse at varme op med.

Men... Hvor finder du den motivation?

Vi ved, at det under pandemien er svært at finde motivation til ting, der kræver en indsats fra dig. Du kan allerede nu begynde at udarbejde et træningsskema. Desuden behøver du ikke selv at anstrenge dig, for på hjemmesider som Canva finder du en masse flotte (og gratis!) skabeloner . Du skal presse dig selv til at holde dig til den tidsplan. At holde sig i form under coronakrisen kan opsummeres med slogans fra Adidas og Nike kombineret: "Impossible is Nothing", så; "Bare gør det".

Hvad har du brug for?

Der er et par væsentlige ting, du har brug for til hjemmetræning, såsom et rum, der er rummeligt nok til, at du nemt kan udføre øvelserne. Ingen ønsker at støde ind i en væg, når de laver lunges eller burpees. Bevægelsesfrihed er nøglen.

Når du træner på gulvet, er det vigtigt, at det er blødt nok til at undgå rygsmerter. En lille fitnessmåtte eller blødt tæppe er tilstrækkeligt.

Derudover skal du altid have vand med. Drik lidt vand før din træning for at holde dig hydreret. Det er også smart at drikke et par slurke vand under din træning, især for hurtigt at absorbere den fugt, som din krop taber. Hold dig hydreret, fordi vand styrer din kropstemperatur og afslapper dine led.


Hvis du vil øge din plan for at komme i form (eller forblive i form), er kettlebells den bedste mulighed. På grund af multifunktionaliteten kan du udføre mange forskellige øvelser. Kettlebell begyndertræning fra The Body Coah TV vil give dig en fornemmelse af, hvordan din træning vil se ud. Når du har opbygget noget styrke, kan du skifte til mere avancerede kettlebell-træning som dem fra Obi Vincent, en professionel bodybuilder og personlig træner fra London.

Kettlebells begynder træning

Avanceret kettlebell træning

Lidt mere action

Hvis du allerede har et abonnement på et fitnesscenter, kan du se, om de laver live-træning eller har videoer online. Under pandemien tilbyder klubber som Basic-Fit live gruppeklasser for sine medlemmer. På den måde kan du bringe mere variation til din træningsplan.


Tip: Følg de sociale medier i det fitnesscenter, du er medlem af, så du hurtigt kan finde ud af det online tilbud, de har, eller for at holde dig opdateret om nye regler.

Morgen rutine

Din træning starter, når du vågner om morgenen. Lav en rutine, hvor du strækker hver muskelgruppe i 15 til 30 sekunder. Hvis du er en yoga-entusiast, kan du tjekke Full Body Stretch-rutinen fra personlig coach Kassandra Reinhardt. Det har ubestridelige fordele:

 • Du bliver mere fleksibel, hvilket mindsker risikoen for skader
 • Udstrækning sikrer, at dine muskler restituerer hurtigere. Ideel, hvis du ønsker at opbygge muskelmasse
 • Udstrækning gør dig roligere og reducerer stress, så du kan starte din dag rigtigt

Full Body Stretch Routine af Kassandra Reinhardt

Tip: Dette er Cobra-stillingen (eller Bhujangasana). Denne stilling strækker dine mavemuskler, som ofte glemmes. Du skal strække dem regelmæssigt for at bevare en god kropsholdning. Det er selvfølgelig ikke alt. Der er mange flere fordele forbundet med at udføre denne strækning;

 • Styrker rygsøjlen
 • Strækker bryst, lunger, skuldre og mave
 • Styrker balderne
 • Afslappende for organerne
 • Hjælper med at lindre stress og træthed
 • Åbner hjerte og lunger
 • Lindrer iskias
 • Terapeutisk for astma
 • Forbedrer det mandlige og kvindelige reproduktionssystem
 • Uregelmæssige menstruationscyklusproblemer afhjælpes også
 • Den stigende blodcirkulation giver dit ansigt et strålende udseende

Det anbefales, at du udfører denne bevægelse regelmæssigt for at forbedre og bevare mobiliteten i din rygsøjle.

Træning, er det alt?

Motion er et must, hvis du vil komme i form, det vidste vi allerede, men du kan fremskynde den proces betydeligt ved at spise og drikke de rigtige ting. En proteinshake kombineret med et stykke frugt såsom jordbær eller banan er velsmagende, og det har også en kæmpe fordel. På grund af glukose og fruktose i frugt transporteres protein hurtigere til musklerne.

Jeremy Ethier, en personlig coach på YouTube, forklarer i sin video, hvad et måltid efter træning er, og hvad du kan spise for at opnå optimale resultater. Videoen er baseret på videnskabelig forskning.Tip: Forbered altid en proteinshake til efter din træning. Jo hurtigere du indtager protein efter træning, jo hurtigere kan dine muskler begynde at restituere!En ret efter træning er kun toppen af ​​isbjerget. Der er skrevet adskillige bøger om sund ernæring, der hjælper dig med at blive og holde dig i form. Vores favorit er "Lose Weight and Get Fit" skrevet af den verdenskendte kok Tom Kerridge.

Tip: Tom Kerridges opskrift på nordafrikansk suppe. Et ideelt måltid, hvis du gerne vil spise noget sundt, der samtidig også fylder din mave. 235 kalorier for én per portion lyder for godt til at være sandt, men det er det. Derudover tager det kun 15 minutter at forberede! Klik her for opskriften.

Konklusion

Det er en svær periode for alle. Derfor er det vigtigt, at du ikke forsinker noget. Tag handling så hurtigt som muligt, og du vil høste fordelene. Din sommerkrop vil ikke udvikle sig selv! ;)